Cea mai buna perioada sa vizitezi Puglia, Italia
» Oferte Puglia

17.01.2018 Italia

Cea mai buna perioada sa vizitezi Puglia, Italia

Italia… țara plină de romantism, cu o gastronomie uimitoare și peisaje de-ți taie răsuflarea. Țara cu unele dintre cele mai romantic destinații ale lumii… și când  spunem asta nu ne oprim doar la Veneția. De data aceasta, ne-am concentrat pe o regiune aparte, fermecătoare. Sună pompos, dar nu este exagerare. Hai să vezi și de ce.

Puglia are o climă mediteraneeană temperată, cu ierni ușoare și veri fierbinți și în medie 300 de zile însorite pe an. Pe scurt, o destinație pentru toate sezoanele. Aflată în sud, în călcâiul Italiei, înconjurată de marea Ionică și Marea Adriatică, regiunea a devenit una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Italia. Oferă orașe vechi cu istorii lungi, biserici extravagante, case conice bizare, acoperite de „trulli”, hoteluri fabuloase transformate din case tradiționale fortificate și locuințe cu o arhitectură barocă încântătoare. Cu toate acestea, care este cea mai bună perioadă să vizitezi Puglia? Depinde de tine și de ce experiențe vrei să trăiești 😊

Vacanța în Puglia, primăvara

Primăvara sosește devreme în Puglia cu temperaturi de peste 20 de grade, acestea crescând treptat până la finele lunii mai. Este o perioadă bună pentru o vacanță în Puglia dacă îți plac plimbările și nu suporți temperaturile ridicate din sezonul de vară. Pe lângă asta, avantajul major este lipsa aglomerației, ceea ce face o plăcere explorarea orașelor precum Lecce, Galipoli, Alberobello sau Bari.

Vacanța în Puglia, vara

Aici, temperaturile de vară se fac resimțite de la finele lunii mai - când căpșunile și piersicile sunt deja maturate – și încep să scadă pe la începutul lui octombrie.  În iulie și august, Puglia se inundă de italieni – zona fiind un deliciu cu festivaluri de mâncare, concerte și alte evenimente muzicale spectaculoase. Este cea mai bună perioadă să înveți dansul local, cum ar fi „tarantella” sau „pizzica”. August tinde să fie cea mai fierbinte lună a anului, temperaturile atingând, uneori, 20°C. Apele Mării Adriatice se încălzesc până la o temperatură plăcută ( aproximativ 20°C).

Vacanța în Puglia,  toamna

Dacă veri o vacanță în Puglia liniștită, cea mai bună perioadă este între octombrie și aprilie. Temperaturile sunt destul de răcoroase pentru înot și există șanse mult mai mari de ploaie. Un moment bun de a te bucura de autenticitatea zonală, simțind confortul cafenelelor de colț. Găsești hoteluri mult mai ieftine, uneori cu o treime din prețul pe timp de vară. Iar asta înseamnă că vei avea mai mai mulți bani de cheltuială, să încerci gastronomia și distracția locală. Spunem gastronomie pentru că toamna este perioada de recoltare, când bucătăriile din Puglia se umplu de delicatese greu de întâlnit în alte momente ale anului.

Vacanța în Puglia, iarna

Carnavale di Putignano. Lunile de iarnă pot fi puțin ploioase, dar sunt ușoare, temperaturile medii fiind în jur de 12-15 °C. Dacă frigul este o problemă, evită februarie când cea mai scăzută temperatură este de 7°C). Însă, dacă vei face asta, vei pierde și „Carnevale di Putignano”, cel mai vechi și mai colorat carnaval din regiune. În timpul lunilor de iarnă, peisajul este încă frumos, iar cele mai frumoase zone sunt în munți, departe de plaje. Zonele tocmai bune pentru drumeții, călărie și ciclism.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii