In vizita la Nuazza Lavazza din Torino
» Oferte Piemont

09.05.2019 Italia

In vizita la Nuazza Lavazza din Torino

 

Iubitori de cafea, pregătiți-vă de o vacanță în Italia! Nu o spunem din pricina ofertelor noastre speciale de vacanță, ci datorită muzeului Nuazza Lavazza inaugurat cu mare fast anul trecut în Torino. Te așteaptă o călătorie în istoria cafelei italiene, printre cele mai calitative sortimente de cafea. Imaginează-ți aroma...
Noul Muzeu Lavazza a fost înființat în interiorul Nuvola, noul sediu al companiei Lavazza. Nuazza Lavazza, proiectat de arhitectul Cino Zucchi, este un nou spațiu deschis, unde noile birouri ale companiei istorice din Torino interacționează cu un restaurant gourmet, cu un spațiu mare de evenimente, o zonă arheologică, un bistro și un nou muzeu interactiv.

Cinci „galerii” cu tematică

Muzeul Lavazza s-a deschis în Torino, iar succesul s-a simțit încă din prima zi. Pasionații italieni au fost primii la inaugurare, apoi mii de turiști au început să-i treacă pragul. Vestea s-a răspândit și iată că, astăzi, Muzeul Lavazza este un punct de atracție major în Torino.  Muzeul este organizat în cinci „galerii”: Casa Lavazza rezumă peste 120 de ani de istorie, La Fabbrica se concentrează asupra producției de cafea, în timp ce La Piazza își sărbătorește ritualul. L'Atelier povestește colaborările creative ale companiei și Universul te invite să-ți găsești locul în experiența Lavazza.

Design marca Cino Zucchi

Nuvola Lavazza, proiectat de arhitectul Cino Zucchi, se întinde pe șapte hectare, în orașul  Turin, Italia. Compania a fost fondată până în 1895 și a devenit una dintre cele mai mari din lume. Muzeul, evident, sărbătorește acest lucru și are o documentație impresionantă, de 8500 de pagini în care ilustrează și explică modalitatea de realizare a creației. De unde a pornit conceptul și dezvoltarea amănunțită de-a lungul anilor. Așteaptă-te la detalii, la finețe și la o irezistibilă aromă de cafea.

Trei muzee surprinzătoare

Astfel, dacă Torino nu era cumva în destinațiile de top ale Italiei, acum a intrat cu siguranță. Nu numai că se laudă cu Muzeul Lavazza dedicat cafelei, dar are, de asemenea, un muzeu care se învârte în jurul Egiptul Antic și un muzeu Fiat, ce are pe acoperiș o pistă de teste 😊 Așadar, iubitor de cafea sau nu, o călătorie în Italia are cu ce să te încânte din plin. Fie că te cazezi în Torino sau în altă zonă a Italiei, vizitează orașul doar pentru aceste bijuterii. Oferte bune de cazare și transport în Italia avem din plin.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii