Despre Capri - prezentare, informatii, poze si recomandari

Capri, mica insulă muntoasă din Marea Tireniană, vestită pentru peisajele sale unice, este situată la intrarea în Golful Napoli.
Denumită în antichitate Caprea, insula Capri a fost colonizată de greci încă din secolul al VII-lea î.Hr.. În cele două orașe importante ale insulei, Anacapri și Capri, există ruine care atestă prezența coloniilor grecești pe insulă.

În anul 29 î.Hr. împăratul Octavian August a achiziționat insula de la orașul Napoli, în schimbul insulei Ischia, construindu-și aici un palat. Succesorul său, împaratul Tiberius, a petrecut aici 10 ani și a construit 12 vile în semn de recunoștinta față de cei 12 zei ai Olimpului. Mai târziu, Capri a devenit destinația aristocrației italiene, britanice și franceze. Bourbonii secolului al XVIII-lea veneau aici la vânătoare de prepelițe, iar, un secol mai târziu, artiști, poeți și personalități economice (Krupp, Axel Munthe și alții) și-au găsit inspirația sau odihna pe plajele calcaroase ale insulei.

Insula Capri are 6,7 kilometri lungime și aproximativ doi kilometri lățime, iar suprafața sa măsoară 10,4 kilometri pătrați. Elementul caracteristic al reliefului insulei îl constituie stâncile abrupte de calcar care se înalță din adâncurile mării. Monte Solaro este punctul situat la cea mai mare altitudine de pe insulă și măsoară 589 de metri înălțime.
Clma este mediteraneană. Temperatura medie este de +10°C în februarie și de +28°C în august. Cantitatea medie multianuală de precipitații este de 850 mm.
Pe insulă nu există izvore sau râuri demne de menționat, iar irigarea este asigurată în principal de ploi. Precipitațiile sunt însă atât de abundente, încât cultivarea măslinilor, a viței de vie și a arborilor citrici este deosebit de profitabilă.

Insula este vizitată anual de peste jumătate de milion de oaspeți. Pe insula Capri se află trei localități mai importante. Așezarea principală este Capri, orășel situat în partea sa estică. Portul pitoresc Marina Grande se află pe coasta de nord, iar la vest se ridică Anacapri. Turistul poate ajunge de la Capri la Anacapri după ce străbate 784 de trepte săpate în stâncă. La nord-vest de Anacapri se află cele mai mari atracții turistice ale insulei: vestita Grotă Albastră (în italiană Grota Azzurra). Insula este presărată cu monumente datând din antichitate, printre care se numără și vilele împaratului Tiberius. Capri a fost încă de pe vremea Imperiului Roman un loc de odihnă popular.


Capri | Capri, mica insulă muntoasă din Marea Tireniană, vestită pentru peisajele sale unice, este situată la intrarea în Golful Napoli.
Denumită în antichitate Caprea, insula Capri a fost colonizată de greci încă din secolul al VII-lea î

Sursa informatiei prezentate 

Intrebari frecvente despre Capri

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Capri?

Hotel Weber Ambassador, Villa Sarah, Regina Cristina, La Residenza Capri, Hotel Girasole sunt cele mai populare hoteluri din Capri

Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Capri?

Hotel Weber Ambassador, Hotel La Vega, Hotel La Palma, Hotel Luxury Villa Excelsior Parco, Hotel Capri Tiberio Palace sunt cele mai apreciate hoteluri din Capri ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Capri >

Care sunt hotelurile ce au parcare proprie gratuita din Capri?

San Michele sunt cele mai apreciate hoteluri din Capri ce au parcare proprie gratuita in limita disponibilitatii. Mai multe hoteluri ce au parcare proprie din Capri >

Top hoteluri din Capri

Syrene, Capri

Syrene

Capri, Campania, Italia

 • Hotel cu piscina exterioara  
 • Fara transport
Hotel Capri Tiberio Palace, Capri

Hotel Capri Tiberio Palace

Capri, Campania, Italia

 • Hotel cu piscina exterioara  
 • Fara transport
A Pazziella, Capri

A Pazziella

Capri, Campania, Italia

 • Hotel cu Internet wireless  
 • Fara transport
Nautilus, Capri

Nautilus

Capri, Campania, Italia

  • Fara transport
  Caesar Augustus, Capri

  Caesar Augustus

  Capri, Campania, Italia

  • Hotel de lux  
  • Fara transport
  Mamela, Capri

  Mamela

  Capri, Campania, Italia

   • Fara transport
   Regina Cristina, Capri

   Regina Cristina

   Capri, Campania, Italia

   • Hotel cu Pensiune completa  
   • Fara transport
   La Residenza Capri, Capri

   La Residenza Capri

   Capri, Campania, Italia

   • Hotel cu piscina exterioara  
   • Fara transport
   Hotel Girasole, Capri

   Hotel Girasole

   Capri, Campania, Italia

   • Hotel cu piscina exterioara  
   • Fara transport
   San Michele, Capri

   San Michele

   Capri, Campania, Italia

   • Hotel cu piscina exterioara  
   • Fara transport
   Nu am gasit nici un obiectiv turistic conform criteriilor specificate
   Informatiile si fotografiile din prezentarea statiunilor/destinatiilor au caracter informativ. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete sau nu contin erori.